Preşedintele american Donald Trump a atacat posturile CNN şi NBC în conferinţa de presă ţinută vineri împreună cu Theresa May, prim-ministrul britanic, la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a refuzat să primească întrebări de la corespondentul CNN şi a declarat că postul de televiziune reprezintă „ştirile false”, iar despre NBC News a spus că este „probabil mai rău decât CNN”.

Subiectul principal abordat la conferinţa de presă a fost interviul publicat vineri de The Sun, ce aparţine News Corp. al lui Rupert Murdoch, în care preşedintele american critică conducerea lui May. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În timpul conferinţei, Jim Acosta de la CNN a încercat să îi adreseze lui Trump o întrebare. „CNN reprezintă ştirile false. Nu primesc întrebări de la CNN”, a spus preşedintele.

El l-a invitat apoi pe John Roberts de la Fox News să îi adreseze întrebarea pregătită. „Să ne îndreptăm spre o adevărată reţea”, a punctat Trump.

După ce Kristen Welker de la NBC l-a întrebat dacă îl lasă pe Vladimir Putin să domine, având în vedere criticile aduse de Trump Alianţei Nord-Atlantice, el a spus: „Vedeţi, aceasta este o relatare necinstită. Sigur, se întâmplă să fie NBC, care este probabil mai rău decât CNN”. Preşedintele SUA a insistat că administraţia sa a fost „foarte dură” cu Rusia.

Trump a adăugat că în interviul acordat The Sun nu a criticat-o pe May şi a catalogat articolul drept „fake news”. Interviul a fost unul înregistrat.

La conferinţa de presă a mai spus că îi poartă un deosebit respect prim-ministrului britanic şi că indiferent ce va face în legătură cu Brexitul „este ok din partea mea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.