Candidatul republican Donald Trump ar fi folosit o metodă devenită ilegală între timp pentru a evita să plătească taxe în valoare de sute de milioane de dolari, relatează The Independent, precizând că până şi avocaţii mogulului new-yorkez l-au avertizat pe acesta că ar putea fi luat la întrebări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documente fiscale depuse după prăbuşirea lanţului de cazinouri din Atlantic City al omului de afaceri republican, la începutul anilor ’90, sugerează că acesta ar fi beneficiat de ştergerea unor datorii enorme şi ar fi folosit pierderile suferite de alţi oameni pentru a obţine deduceri de impozit ani la rând.

Trump a operat trei cazinouri în Atlantic City şi toate trei şi-au declarat falimentul în 1992. În timp ce încerca să rămână pe linia de plutire, omul de afaceri le-a cerut investitorilor şi creditorilor să anuleze o  datorie în valoare de.

Majoritatea celor vizaţi au fost de acord, pentru a încerca să îşi protejeze cel puţin o parte din investiţii – dar, potrivit legislaţiei americane, datoria ştearsă ar fi trebuit să fie considerată venit impozabil pentru Trump.

Însă omul de afaceri a anulat datoria transformând-o în capital pentru entitatea prin care conducea cazinourile şi care nu valora aproape nimic.

Potrivit unor experţi contabili, manevra i-a permis candidatului republican la alegerile prezidenţiale să declare, la un moment dat, o pierdere anuală de peste 900 de milioane de dolari şi, după aceea, să nu mai plătească taxe federale pe venit timp de până la 18 ani.

Avocaţii lui Trump l-au avertizat pe acesta la momentul respectiv că Fiscul ar putea considera manevra financiară incorectă, în cazul unui audit.

Mai mult, ingineriile financiare de acest tip au fost interzise prin lege în 2004. Hillary Clinton, care senator de New York în perioada respectivă, a votat pentru această interdicţie.

Un fost şef de cabinet al Comisiei Congresului pentru Fiscalitate, în perioada 1993 – 1994, John Buckley, a subliniat că Trump a încălcat unul dintre principiile fundamentale ale legislaţiei americane privind taxele, pentru că a folosit pierderile investitorilor pentru a evita să plătească taxele pe care le datora el. „A dedus pierderile altcuiva”, a spus el.

Contactată, echipa de campanie a lui Trump a dat asigurări că acesta este unul dintre „contribuabilii care alocă timp şi bani pentru a încerca să respecte legile fiscale ameţitor de complexe şi ambigue, fără a plăti mai mult decât datorează”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.