Ţările de Jos sunt "ferm hotărâte" să pună capăt importului de petrol şi gaze naturale provenite din Rusia până la sfârşitul anului 2022, a declarat, vineri, ministrul olandez al Mediului şi Energiei, Rob Jetten, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul olandez va subvenţiona companiile energetice pentru a umple depozitul de stocare a gazelor Bergermeer până la 70% din capacitate până la sfârşitul anului, a declarat, vineri, pentru CNN, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei şi Politicilor Climatice, Pieter ten Bruggencate.

Subvenţiile erau necesare ca stimulent pentru a importa gaze naturale la nivelurile actuale de preţ, a spus ten Bruggencate, adăugând că Ţările de Jos vor aloca aproximativ 623.000.000 de euro.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Firma energetică de stat Energie Beheer Nederland ar completa capacitatea rămasă în cazul în care programul de subvenţii nu s-ar dovedi suficient, a adăugat ten Bruggencate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.