Liceele suedeze urmează să fie închise timp de o lună, iar orele să aibă loc online, a anunţat joi premierul Stefan Löfven, în contextul în care al doilea val al pandemiei covid-19 este mai puternic în această ţară scandinavă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Facem acest lucru pentru a opri contagiunea”, a anunţat şeful Guvernului suedez într-o conferinţă de presă, în care a precizat că această măsură intră în vigoare începând de luni şi până la reluarea cursurilor, după vacanţă, la 6 ianuarie.

În primul val al epidemiei, liceele au fost închise de la jumătatea lui martie şi până la jumătatea lui iunie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Grădiniţele, şcolile şi colegiile au rămas însă deschise atunci, iar ele rămân deschise şi acum.

Într-o ţară care a atras atenţia printr-o strategie în esenţă necoercitivă, al doilea val a depăşit cu mult previziunile iniţiale ale autorităţi din domeniul sănătăţii publice - care se gândeşte acum că vârful ar urma să fie atins la jumătatea lui decembrie.

Bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 a crescut joi cu 35 de decese şi a depăşit un parg de 7.000.

În contextul unei medii de 50-60 de morţi pe ziîn ultima săptămână, Suedia se află în prezent la cel mai înalt nivel al deceselor din valul doi, însă sub ”recorduri” înregistrate la jumătatea lui aprilie - o medie de 100 de morţi pe zi, potrivit datelor oficiale, compilate de AFP.

În contextul unei intensificări a pandemiei, această ţară  nordică şi-a înăsprit restricţiile începând din noiembrie, când a interzis vânzarea de alccol după ora locală 22.00 şi evenimentele publice cu peste opt persoane.

În lipsa unei carantine şi recomandării de a purta masca de protecţie, strategia atipică a Suediei i-a adus multă atenţie şi controvese în ultimele luni.

Cu un total de 7.007 morţi şi 272.000 de infectări într-o ţară cu 10,3 milioane de locuitori, Suedia se află între ţările cu cele mai grave bilanţuri din Europa, cu mult mai mare decât ale vecinilor săi nordici.

Însă Guvernul nu a pus în discuţie această strategie, apreciind că ea este necesar să fie judecată pe termen lung.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.