Opt persoane au fost ucise şi altele rănite într-un atac armat la o sinagogă în Pittsburgh. Atacatorul a fost reţinut ulterior de poliţie, scrie KDKA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul, un bărbat alb, s-ar fi predat autorităţilor, conform postului local KDKA Echipa SWAT a stat de vorbă cu suspectul, iar el s-a târât, fiind rănit. Nu este clar cât de grave sunt rănile sale.

De asemenea, trei poliţişti au fost împuşcaţi, însă starea lor nu este cunoscută la acest moment.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Surse din poliţie au declarat că atacatorul a intrat în clădire şi a strigat: „Toţi evreii trebuie să moară”.

Opt persoane au murit. Au fost împuşcate şi alte persoane, dar gravitatea rănilor lor nu este cunoscută.

Când au ajuns ofiţerii, atacatorul a tras în ei în repetate rânduri, forţând poliţiştii să îşi folosească maşinile ca scut.

Atacul a avut loc în timpul slujbei săptămânale de Sabat la sinagoga evreiască Tree of Life iar clădirea era plină. Poliţia a informat că a primit mai multe apeluri de la persoanele prinse înăuntru.

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat pe Twitter că urmăreşte evenimentele din Pittsburgh, Pennsylvania şi a făcut apel la oamenii din zonă „să rămână la adăpost”.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a precizat pe Twitter că şi el urmăreşte situaţia. „Mă rog pentru cei decedaţi, răniţi, toate familiile afectate şi curajoasele echipaje de intervenţie. Dumnezeu să îi binecuvânteze”, a afirmat el.

Agenţi de la Biroul pentru Alcool, Tutun şi Arme de Foc se află, de asemenea, la faţa locului. Poliţia din New York a informat că trimite poliţişti pentru a asigura paza la mai multe sinagogi şi locaţii evreieşti din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.