Statul Missouri l-a executat, marţi, pe Brian Dorsey pentru uciderea în 2006 a verişoarei sale, Sarah Bonnie, şi a soţului acesteia, Benjamin Bonnie, după ce în ultimele zile a eşuat un efort de a-i fi cruţată viaţa, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ora decesului lui Dorsey a fost înregistrată ca fiind 18:11, a precizat Departamentul de Corecţie din Missouri într-un comunicat de presă. Metoda de execuţie a fost injecţia letală, a declarat Karen Pojmann, purtător de cuvânt al Departamentului, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că "a decurs fără probleme, fără probleme".

Execuţia lui Dorsey, în vârstă de 52 de ani, a avut loc la câteva ore după ce Curtea Supremă a SUA a refuzat să intervină şi la aproximativ o zi după ce guvernatorul republican al statului Missouri a refuzat clemenţa, respingând cererea deţinutului - susţinută de peste 70 de ofiţeri de penitenciare şi de alte persoane - de comutare a pedepsei la închisoare pe viaţă.

Într-o ultimă declaraţie scrisă înainte de execuţie, Dorsey le-a mulţumit susţinătorilor care au militat în favoarea sa şi şi-a cerut scuze celor dragi victimelor sale.

"Tuturor familiilor şi celor dragi pe care îi împart cu Sarah şi tuturor familiilor şi celor dragi supravieţuitori ai lui Ben, îmi pare total, profund, copleşitor de rău. Cuvintele nu pot reţine greutatea justă a vinovăţiei şi a ruşinii mele", a spus Dorsey, potrivit declaraţiei furnizate CNN de avocaţii săi.

În timp ce petiţia lui Dorsey a citat, de asemenea, sprijinul unor rude care, potrivit avocaţilor săi, erau, de asemenea, rude cu victimele, alţi membri ai familiilor victimelor au susţinut execuţia, spunând într-o declaraţie pentru CNN că Dorsey a comis "trădarea supremă" atunci când a ucis-o pe Sarah Bonnie, verişoara sa, şi pe soţul acesteia, Benjamin, şi a lăsat-o pe fiica lor, Jade, pe atunci în vârstă de 4 ani, în casă, cu cadavrele părinţilor ei închise în dormitor.

În declaraţia sa de luni, guvernatorul a spus că "durerea pe care Dorsey a adus-o altora nu poate fi niciodată rectificată", iar execuţia lui Dorsey va avea loc în conformitate cu legea statului şi conform ordinului Curţii Supreme din Missouri.

"Brian Dorsey şi-a pedepsit familia iubitoare pentru că l-a ajutat într-un moment de nevoie", a declarat Parson.

"Verii săi l-au invitat în casa lor, unde a fost înconjurat de familie şi prieteni, apoi i-au oferit un loc unde să stea. Dorsey i-a răsplătit cu cruzime, violenţă inumană şi crimă", a mai transmis guvernatorul.

Familia victimei vede "o lumină la capătul tunelului”

Crimele au avut loc în noaptea de 23 decembrie 2006. Cu câteva ore mai devreme, Dorsey a sunat-o pe Sarah cerându-i ajutor, potrivit unui istoric al cazului inclus într-o hotărâre a Curţii Supreme din Missouri de luna trecută. Doi traficanţi de droguri se aflau în apartamentul său, a spus Dorsey, şi avea nevoie de bani pentru a-i plăti.

Cuplul a mers în apartamentul lui Dorsey, iar traficanţii de droguri au plecat. Ei l-au dus apoi pe Dorsey înapoi la ei acasă, se arată în hotărâre, iar Dorsey şi-a petrecut seara bând şi jucând biliard cu familia şi prietenii lor.

Mai târziu în acea noapte, se arată în hotărâre, Dorsey a intrat în camera lor şi i-a împuşcat mortal cu o puşcă de vânătoare de la mică distanţă. Dosarele instanţei arată că Dorsey a violat corpul lui Sarah. Avocaţii lui Dorsey au susţinut că aceasta rămâne o acuzaţie; el nu a fost niciodată acuzat şi nu a pledat niciodată vinovat de viol sau agresiune sexuală.

Dorsey a fost acuzat de două capete de acuzare pentru crimă de gradul întâi şi a pledat vinovat în martie 2008. El a fost condamnat la moarte pentru fiecare crimă, arată înregistrările instanţei, iar condamnarea şi sentinţa la moarte au fost confirmate în apel.

Crimele au fost profund traumatizante pentru familia lui Sarah Bonnie, potrivit declaraţiei acestora, menţionând că trupurile au fost descoperite de părinţii ei. În anii care au urmat, familia a făcut tot ce a putut pentru a păstra vie amintirea lui Sarah şi a lui Ben, ducându-şi fiica la cimitir în fiecare an pentru a elibera baloane.

"Ne gândim la toate lucrurile pe care le-a pierdut în timpul vieţii fără părinţii ei. Prima zi de şcoală, petrecerile de la şcoală, dansurile de la şcoală, prima întâlnire, sweet sixteen, primul iubit şi absolvirea liceului", se arată în declaraţia lor.

"Toate acestea i-au fost luate de un membru al familiei care a proclamat că o iubeşte", au mai transmis aceştia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.