Camera inferioară a Parlamentului Louisianei, un stat în sudul Statelor Unite, a adoptat o lege care cataloghează pilula avortului drept o ”substanţă periculoasă”, la care astfel este necesar să se restrângă accesul, o problemă de societate majoră, aflată în centrul campaniei prezidenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Louisiana interzice aproape orice fel de avort după ce Curtea Supremă a anulat garantarea federală a dreptului la întreruprea voită a sarcinii în vara lui 2022.

După această răstunare a jurisprundenţei, aproximativ 20 de state au interzis sau au restrâns dur accesul la avort.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Proiectul de lege adoptat marţi în camera Reprezentanţilor din Louisiana este necesar să fie adoptată de Senatul statului şi să fie promulgat de guvernator pentru a deveni lege.

El adaugă medicamente folosite în avort pe lista ”substanţelor periculoase” care fac obiectul unui control strict şi a căror deţinere fără reţetă medicală constituie un delict.

Potrivit proiectului de lege, deţinerea fără reţetă medicală de misoprostol şi mifepristonă urmează să fie pedepsită cu până la cinci ani de închisoare şi o amendă de până la 5.000 de dolari.

HARRIS: ”E DIN CAUZA LUI DONALD TRUMP”

”Absolut inadmisibil”, a reacţionat pe X vicepreşedinta Kamala Harris, care se află în campanie pe această temă împreună cu preşedintele Joe Biden, candidatul democrat la preşedinţie împotriva republicanului Donald Trump.

”Camera Reprezentanţilor din Louisiana tocmai a adoptat un proiect de lege care incriminează penal deţinerea de pilule de avort, cu pedepse care pot merge până la mai mulţi ani de închisoare”, a denunţat ea.

”Să fim clari: e din cauza lui Donald Trump”, a acuzat Kamala Harris, în contextul în care fostul preşedinte se laudă că a fost arhitectul unui viraj al Curţii Supreme, amplu remaniată în mandatul acestuia, printr-o alcătuire foarte conservatoare.

Însă după această hotărâre-şoc, conservatorii au fost înfrânţi în orice referendum sau scrutin pe tema problemei avortului.

Democraţii încearcă astfel să facă din avort o miză-cheie în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, apreciind că este vorba despre un mijloc de câştigare a unor voturi împotriva miliardarului republican.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.