Emmanuel şi Brigitte Macron se află de joi seara la Fortul Brégançon (Var), un loc de vacanţă al preşedinţilor Republicii, unde urmează să-şi petreazcă weekendul, au declarat vineri surse de la Palatul Elysée pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reşedinţa de vară oficială a preşedinţei franceze din 1968, acest castel din secolul al XVII-lea se află pe un promontoriu legat de coastă în mod artificial, dotat cu un heliport şi o plajă privată.

François Hollande şi-a petrecut aici prima vacanţă prezidenţială în 2012, dar a renunţat la acest loc, unde a fost fotografiat în costum de baie împreună cu Valérie Trierweiler.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Brégançon este foarte bun, numai că eşti închis acolo ca la Elysée. Or să fii în vacanţă înseamnă să scapi, să fii liber”, a comentat Hollande, care nu a mai pus după aceea piciorul în castel şi a deschis fortul publicului vara - pe bază de rezervare.

Fortul a fost însă foarte frecventat de Georges Pompidou, Valéry Giscard d'Estaing sau Jacques Chirac, care a făcut multe sejururi în castel, chiar dacă a mărturisit ulterior că s-a ”enervat” acolo.

El nu a fost la fel de frecventat de generalul de Gaulle sau François Mitterrand.

Nicolas Sarkozy preferă, în schimb, Cap-Nègre, situat la câţiva kilometri de fort, unde a stat într-o vilă a familiei soţiei sale, Carla Bruni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.