Gruparea militantă al-Shabab susţine că a preluat controlul asupra unui hotel din apropierea centrului capitalei somaleze, Mogadiscio, relatează BBC. Date iniţiale indicau că nouă persoane au fost rănite, ulterior, reprezentanţi ai forţelor de securitate precizând că zece persoane au fost ucise

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Reprezentanţi ai forţelor de securitate spun că zece persoane au fost ucise după ce militanţii al-Shabab au luat cu asalt Hotelul Hayat din capitala Somaliei, Mogadiscio.

Poliţia a spus că atacatorii au detonat două explozibile în afara hotelului înainte de a intra în clădire şi de a deschide focul.

S-a raportat că s-au ascuns la ultimul etaj al Hotelului Hayat, la câteva ore după ce a început atacul.

O unitate specială de poliţie a salvat zeci de oaspeţi şi personal de la hotel.

"Forţele de securitate au continuat să neutralizeze teroriştii care au fost izolaţi într-o cameră din clădirea hotelului. Majoritatea oamenilor au fost salvaţi, dar cel puţin opt civili au fost confirmaţi ca decedaîi până acum", a declarat un oficial, Mohamed Abdikadir.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Poliţia a spus că atacatorii au detonat două explozibile în faţa hotelului, înainte de a intra în clădire şi de a deschide focul.

Într-o declaraţie, gruparea islamistă a susţinut că deţine controlul asupra complexului şi a spus că „împuşcă pe toată lumea”.

Se spune că Hayat este o locaţie populară pentru întâlnirea angajaţilor guvernului federal.

Nouă persoane au fost rănite şi scoase din hotel, a declarat şeful serviciilor de ambulanţă din Mogadiscio, Abdikadir Abdirahman, pentru agenţia de presă Reuters.

Imaginile neverificate care circulă pe reţelele sociale par să arate fum care iese din hotel în timp ce se aud ţipete şi bubuituri puternice.

„Două atacuri cu maşini-capcană au vizat Hotelul Hayat”, a declarat un ofiţer de poliţie agenţiei de presă Reuters. „Unul a lovit o barieră din apropierea hotelului, iar celălalt a lovit poarta hotelului. Credem că luptătorii sunt în interiorul hotelului”, a explicat el.

Afiliată Al-Qaida, gruparea al-Shabab s-a angajat într-un conflict de lungă durată cu guvernul federal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.