Generalul Valer Gerasimov, şeful Statului Major al Armatei ruse, a vizitat recent Ucraina, mai precis Donbasul, potrivit unui oficial american de rang înalt din domeniul apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştim că a fost în Donbas câteva zile de la începutul săptămânii trecute. Nu ştim dacă mai este acolo”, a spus oficialul.

Oficialul a refuzat să spună de ce Statele Unite ştiau cu certitudine locaţia generalului rus sau care dintre informaţiile pe care le deţin au condus la această concluzie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Au existat unele informaţii potrivit cărora Gerasimov a fost rănit în timp ce se afla în Ucraina, dar SUA nu au niciun indiciu că ar fi fost rănit, a mai precizat oficialul american.

SUA nu sunt sigure de ce Gerasimov a călătorit pe front şi dacă vizita semnalează o lipsă de încredere a Kremlinului în generalul Aleksandr Dvornikov, care a fost numit să conducă toate operaţiunile forţelor ruse în Ucraina în urmă cu doar câteva săptămâni, a mai spus oficialul. Călătoria lui Gerasimov indică, totuşi, că aceasta a vrut să vadă operaţiunile la faţa locului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.