Premierul ungar Viktor Orban cataloghează vineri sancţiunile impuse de către Uniunea Europeană Rusiei drept ”paşi către război” şi îşi înteţeşte criticile împotriva unei strategii a Bruxellesului pe care o denunţă drept ”periculoasă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oricine intervine economic într-un conflict militar ia poziţie”, declară în tradiţionalul interviu la un post de radio apropiat puterii liderul naţionalist.

”Puţin câte puţin alunecăm către război”, insistă el.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Orban se declară îngrijorat de măsurile luate în vederea sancţionării ofensivei ruse în Ucraina.

Şeful Guvernului de la Budapesta denunţă cu regularitate sancţiunile europene - în pofida faptului că a votat alături de partenerii săi europeni - şi le acuză de problemele economice ale acestei ţări din Europa Centrală.

Economia ungară s-a contractat în trimestrul trei, faţă de trimestrul doi, iar inflaţia a depăşit 20 şi atinge chiar 45% în domeniul alimentaţiei.

Guvernul ungar a lansat o ”consultare naţională”în acest subiect şi a împânzit ţara cu afişe cu un mesaj şi o fotografie cu o rachetă.

”Sancţiunile Bruxellesului ne ruinează”, scrie pe aceste afişe.

Viktor Orban s-a declarat pregătit ”să combată” un eventual nou pachet de sancţiuni şi să facă în aşa fel încât Ungaria - foarte dependentă de hidrocarburi ruseşti - să fie ”scutită”, la fel ca în embargoul petrolului.

”Acum furnizăm arme distrugătoare, antrenăm militari ucraineni pe propriul nostru teritoriu, impunem sancţiuni în energie (...). Dvenim parte integrantă” a conflictului, insistă Orban.

”Încă nu se treage în noi, dar suntem pe punctul să devenim un beligerant. Europa joacă un joc foarte periculos”, conchide el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.