Rusia revendică miercuri cucerirea satului Klişchiivka, în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, pe care armata ucraineană l-a recucerit în septembrie 2023, în marea contraofensivă din vara trecută, eşuată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unităţile Grupului de Sud, după operaţiuni active, au eliberat localitatea Klişchiivka”, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Armata rusă deţine iniţiativa şi a înaintat pe frontul de est, unde şi-a multiplicat succesele tactice şi a cucerit o serie de localităţi, inclusiv oraşul-fortăreaţă Avdiivka, în februarie.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Această înaintare rusă lentă, cu preţul unor pierderi grele, nu a permis însă Rusiei o străpungere cu adevărat.

Armata ucraineană, care se află în defensivă şi duce lipsă de echipament şi militari, înfruntă, de la 10 mai, o ofensivă rusă în regiunea Harkov (nord-est), unde a fost nevoită să trimită întăriri preţioase.

Satul Klişchiivka se află imediat la sud de Bahmut, un oraş distrus în luptă şi cucerit de către armata rusă în mai 2023, după zece luni de bătălie.

El era una dintre puţinele localităţi recucerite de Kiev în marea sa ofensivă din vară care urma să străpungă frontul în est şi sud cu ajutorul unui armament din Occident, dar care s-a zdrobit de o apărare rusă solidă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.