Preşedintele Donald Trump a salutat vineri după-amiază trecerea paradei militare dedicată învestirii sale pe scările Capitoliului din Washington, înainte de a se îndrepta spre Casa Albă, pentru a-şi începe munca drept al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Câteva unităţi militare americane au trecut prin faţa preşedintelui, înainte ca acesta să se urce împreună cu soţia sa în maşina care va conduce parada spre Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 8.000 de persoane vor mărşălui pe bulevardul Pennsyvlania în cadrul paradei de învestire conduse de preşedintele Trump. La această parada vor lua parte reprezentanţi ai tuturor forţelor armate din Statele Unite.

De asemenea, parada militară se va bucura de cea mai ridicată prezenţă militară din ultimii ani, iar peste jumătate din cele 82 de unităţi care participă la eveniment sunt formate din soldaţi activi, veterani sau studenţi militari.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Între timp, proteste violente continuă la doar câteva străzi distanţă de traseul programat pentru parada de învestire, iar peste 100 de activişti anti-Trump au fost reţinuţi de forţele de intervenţie în zona centrală a Washingtonului.

Parada (Sursă: Captură FOX News)
Parada (Sursă: Captură FOX News)

Autorităţile locale au lansat spray-uri cu piper şi bombe sonice, în încercarea de a-i dispersa pe protestatarii, care ameninţau desfăşurarea paradei tradiţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.