Peste 10.400 de locuinţe din Rusia au fost inundate, după ce topirea rapidă a zăpezii a umflat unele dintre cele mai mari râuri din Europa, declanşând niveluri record ale apei în Munţii Ural, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fluviul Ural, care izvorăşte în Munţii Ural şi se varsă în Marea Caspică, a crescut vineri cu câţiva metri în doar câteva ore din cauza zăpezii topite, ieşind din matcă şi spărgând digul unui baraj din oraşul Orsk, la 1.800 km est de Moscova.

Inundaţii au fost raportate, de asemenea, în Siberia, în Volga şi în regiunile centrale ale Rusiei.

"Se preconizează o creştere a temperaturilor aerului, o topire activă a zăpezii şi revărsări de râuri", a avertizat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. "Mai mult de 10.400 de clădiri rezidenţiale rămân inundate în 39 de regiuni", a precizat instituţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.