Cel puţin o persoană a murit în confruntările dintre protestatari şi poliţie în Macusani, un oraş din sudul statului Peru, lângă graniţa cu Bolivia, a anunţat miercuri spitalul San Martin de Porres, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La ora 18.20, o femeie, de aproximativ 35 de ani, care nu avea semne vitale, a ajuns la camera de urgenţă”, potrivit spitalului.

De la începutul crizei, pe 7 decembrie, au fost înregistrate 43 de decese. Comunicatul de presă vorbeşte şi despre un „prognostic (vital) rezervat” unui bărbat „în vârstă de 30 de ani” rănit în „torax”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Acest deces vine în momentul în care mii de ţărani andini au pornit în ultimele zile spre Lima pentru a lua parte la un miting amplu, joi. Potrivit presei locale, secţia de poliţie a oraşului a fost incendiată în timpul confruntărilor.

Manifestanţii, care provin în principal din regiunile andine din sud, cer demisia noului preşedinte Dina Boluarte, dizolvarea Parlamentului, o Adunare Constituantă şi alegeri.

Peru este zguduit de tulburările care au izbucnit după demiterea şi arestarea la 7 decembrie a preşedintelui de stânga Pedro Castillo, acuzat că a încercat o lovitură de stat în încercarea de a dizolva Parlamentul care se pregătea să rămână fără putere.

Pentru a înfrâna mişcarea de protest, guvernul a declarat duminică stare de urgenţă pentru 30 de zile în Lima, Cuzco, Callao şi Puno, una dintre cele mai afectate regiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.