Patru germani au fost surprinşi depunând trandafiri albi în memoria lui Adolf Hitler la casa în care s-a născut dictatorul nazist, în vestul Austriei, cu ocazia zilei de naştere a acestuia, iar unul dintre ei a efectuat salutul nazist în timp ce pozau, anunţă luni poliţia austriacă, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adolf Hilter s-a născut la 20 aprilie 1889, la Braunau am Inn.

În urma unei polemici îndelungate pe tema viitorului casei în care s-a născut, anul trecut au fost lanssate lucrări în vederea transformării acesteia într-un comisariat de poliţie - cu scopul de a o face să atragă mai puţin ca loc de pelerinaj al persoanelor care-l glorifică pe Adolf Hitler.

Poliţia din provincia Austria Superioară a anunţat că cei patru germani - două surori şi partenerii lor, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani - s-au dus sâmbătă la clădire pentru a depune trandafiri albi pe pervazul ferestrei.

Ei au pozat în faţa casei, iar una dintre femei a făcut salutul hilterist.

Poliţişti aflaţi în patrulare au observat grupul şi l-a luat la comisariat, la interogatoriu.

Femeia a declarat că nu a salutat ”serios”, însă poliţia a anunţat că a găsit un chat cu alte persoane, pe telefonul acesteia, în care împărtăşeau mesaje şi imagini cu temă nazistă.

Poliţia a anunţat că-i denunţă pe toţi patru la parchet, şi-i acuză de încălcarea legii austriece care interzice simbolurile naziste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.