Negocierile între Guvernul britanic şi opoziţia laburistă în vederea ajungerii la o înţelegere cu privire la Brexit sunt productive, însă premierul Theresa May este necesar să revină asupra ”liniilor roşii”, a apreciat duminică un purtător de cuvânt al Partidului Laburist, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Comunelor nu a reuşit să degaje o majoritate, în pofida faptului că May a încercat în trei rânduri, în zadar, să obţină ratificarea acordului retragerii din Uniunea Europeană (UE), încheiat în noiembrie între negociatori britanici şi europeni.

După ce a cerut două amânări ale datei Brexitului, şefa Guvernului îşi pune speranţa în negocierile cu opoziia, în vederea degajării unei majorităţi în acest sens la Westminster.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Discuţii suplimentare urmează să aibă loc săptămâna viitoare. Un punct de divergenţe este problema unei uniuni vamale, pe care o susţin laburiştii, dar pe care Guvernul May o refuză, întrucât împiedică o politică britanică independentă în domeniul comerţului.

”Discuţiile sunt, pentru moment, productive, am examinat numeroase detalii, însă nu am văzut încă Guvernul trecând peste liniile sale roşii”, a declarat la Sky News laburista Rebecca Long-Bailey.

”Noi dorim să asistăm la progrese puternice şi rapide cu privire la aceste linii roşii, cât mai rapid posibil”, a adăugat ea.

Guvernul May doreşte ca Regatul Unit să iasă din UE înainte de 23 mai, data alegerilor eropene în ţară.

La rândul său, negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a declarat că rezultatul negocierilor între laburişti şi Givernul conservator urmează să fie cunoscut săptămâna viitoare.

”Această săptămână este o săptămână foarte importantă, ne aflăm la începutul săptămânii în care vom avea rezultatul discuţilor între Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn ( pe care eu l-am primit în patru rânduri la Bruxelles) şi Guvernul doamnei May”, a declarat la emisiunea Grand Jury RTL-LCI-Le Figaro Barnier.

”Oare, aceste negocieri vor conduce la ceva?”, s-a întrebat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.