Partidul naţionalist, populist şi antimifraţie Alternativa pentru Germania (AfD) se clasează pe a doua poziţie, în locul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, conservatori) a Angelei Merkel, care se clasează a treia în urma alegerilor pentru Parlamentul landului Mecklenburg-Pomerania Occidentală, fieful cacelarului, potrivit unor exit-polluri, relatează BBC şi The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exitpolurile posturilor ARD şi ZDF creditează AfD cu aproximativ 21% din voturile de duminică.

CDU este creditat cu 19 sau 20%, potrivit aceloraşi surse.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), care deţine conducerea Guvernului landului, este creditat cu 30% din voturile exprimate.

Politicile lui Merkel cu privire la refugiaţi au fost una dintre principalele teme ale campaniei în vederea acestui scrutin, organizat la un an de zile după ce cancelarul a hotărât să deschidă frontiera şi să primească migranţi din Ungaria în perioada de vârf a crizei migraţiei de anul trecut.

Aceste alegeri sunt considerate un test înaintea alegerilor parlamentare de anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.