Organizatorii Marşului Femeilor de la Washington au decis că au venit mult prea mulţi oameni pentru a putea mărşălui de la National Mall către Casa Albă, a aunţat un oficial local citat de Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii ascultă discuţii, scandează, cântă şi flutură pancarte.

“Vor spune mulţimii că pot merge în (parcul din faţa Casei Albe – n.r.) Ellipse, dacă vor, dar nu vor merge pe ruta normală a paradei, pentru că sunt prea mulţi oameni”, a explicat directorul Agenţiei de Administrare a Securităţii şi Situaţiilor de Urgenţă din Districtul Columbiei, Chris Geldart.

O parte dintre manifestanţi au pornit deja spre Ellipse, după cum arată imaginile publicate pe reţelele de socializare.

Manifestanţii, care au venit din toată ţara, au umplut străzile de la est de National Mall.

Organizatorii, care au cerut iniţial autorizaţie pentru 200.000 de participanţi la manifestaţie, se aşteaptă în prezent la peste 500.000 de participanţi – un număr mult mai mare decât cel de la ceremonia de învestire a lui Trump.

Numărul exact este greu de apreciat, pentru că plafonul de nori este jos şi nu pot fi făcute poze din elicopter.

Garniturile de metrou au fost pline cu manifestanţi cu pălării roz, iar locurile de parcare din oraş erau pline încă de sâmbătă dimineaţă.

La ora locală 11 (18 ora României), 275.000 de persoane călătoriseră cu metroul. Vineri, în ziua învestirii în funcţie, până la aceeaşi oră călătoriseră 193.000 de oameni în subteran.

În jurul National Mall, zgmotul mulţimii era atât de puternic încât sunetul de la difuzoare nu se mai auzea. Participanţii la manifestaţie s-au plâns de numărul prea mic al toaletelor portabile.

Situaţia este similară şi la Chicago, unde organizatorii protestului au anunţat marşul planificat în centrul oraşului. În loc, mulţimea a rămas la locul întâlnirii, în Grant Park, pentru a manifesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.