Poliţia din Utrecht a anunţat luni că anchetează cu privire la deschiderea focului într-un tramvai, în urma căreia au fost rănite mai multe persoane şi că analizează ”o posibilă motivaţie teroristă”, relatează The Asscoaited Press. O persoană ar fi fost ucisă în atac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţe de ordine puternic înarmate au împânzit zona după tiruri, care au avut loc luni dimineaţa într-un tramvai, într-o intersecţie aglomerată.

Premierul Mark Rutte a catalogat situaţia drept ”foarte îngrijorătoare”.

Coordonatorul serviciilor olandeze antiteroriste a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că o echipă de criză s-a întâlnit şi discută situaţia.

Nicio informaţie nu exista cu privire la vreo arestare.

Pe de altă parte, presupusul autor al atacului de la Utrecht este fugar, potrivit Le Figaro.

Potrivit Le Figaro, o persoană ar fi fost ucisă, iar mai multe altele rănite în atac, care a avut loc într-un tramvai, la Utrecht, un oraş situat în centrul Olandei, iar poliţia olandeză analizează ipoteza unui atac terorist.

O piaţă în care se află o staţie de tramvai a fost izolată de către poliţie, la periferia părţii centrale a oraşului.

Servicii de salvare se aflau la faţa locului.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Joost Lanshage, a declarat că teza unei motivaţii teroriste este luată în considerare, iar coordonatorul luptei antiteroriste a convocat o reuniune de criză.

”Mai multe focuri de armă au fost trase într-un tramvai, iar mai multe persoane sunt rănite. Elcoptere se află la faţa locului, însă nimeni nu a fost arestat”, a declarat Joost Lanshage, fără să ofere alte detalii.

Şcolile din oraş au primit instrucţiuni să se închidă.

Altă purtătoare de cuvânt a poliţiei a anunţat că o persoană a fost ucisă în acest incident.

Un jurnalist de la postul de televiziune NOS a văzut o pânză albă acoperind un corp lungit pe jos, în staţia de tramvai.

Premierul Mark Rutte s-a declarat ”profund îngrijorat”, iar măsurile de securitate au fost consolidate la sediul Guvernului, potrivit unui post de radio local.

Autorităţile olandeze au ridicat la cel mai înalt nivel alerta teroristă în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.