O camionetă a intrat într-un taxi marţi, la Stockholm, iar şoferul a fugit de la faţa locului, într-un incident pe care poliţia îl consideră o ”tentativă de omor”, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferul taxiului, a fost rănit, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, Anders Bryngelsson..

El a adăugat că poliţişti, inclusiv un elicopter, îl căutau pe şoferul camionetei, despre care a spus iniţial că este un camion.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Echipaje de ambulanţă şi pompieri se aflau la faţa locului.

”Anchetăm această tentativă de omor, pentru că şoferul camionetei ar fi putut să aibă această intenţie”, a declarat Bryngelsson pentru AP.

El a refuzat să-l descrie pe şofer.

Camioneta aparţine Tjuvgods.se, o companie de curierat al cărei obiectiv este să ajute foşti condamnaţi şi toxicomani să se reintegreze pe piaţa muncii.

Un purtător de cuvânt al companiei, Curre Cederstrom, a precizat că s-a descoperit marţi dimineaţa că vehiculul lipsea.

”Încă nu-l raportasem ca furat când am auzit despre asta”, a declarat Cederstrom, citat de ziar.

El nu a putut fi contcatat de AP.

Potrivit ziarului Aftonbladet, care nu citează vreo sursă, camioneta a fost furată de la companie din sudul Stockholmului.

Martorul ocular Per Sturesson a declarat pentru Aftonbladet că a crezut iniţial că ”şoferul a sărit afară să vadă ce s-a întâmplat, însă a accelerat şia continuat să conducă”.

”Părea că vrea să scape de panică”, apreciază el.

Mai multe vehicule au fost lovite în acest incident, a anunţat poliţia suedeză.

Şoferul unui camion furat a ucis, pe 7 aprilie, cinci pietoni şi a rănit alţi 14 în centrul Stockholmului.

Avocaţi ai suspectului, Rahmat Akilov, spun că acesta a recunoscut că a condus camionul aproximativ 1.000 de metri într-o zonă comercială pietonală.

Acest dosar urmează să ajungă în instanţă anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.