Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite nu s-a reunit niciodată pentru a discuta despre violenţele sexuale împotriva bărbaţilor şi femeilor palestinieni, a declarat Dr. Riyad H. Mansour, ambasadorul palestinian la ONU, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În timpul unei şedinţe de informare privind violenţa sexuală de luni, Mansour a declarat că, de ani şi decenii, "rapoartele şi investigaţiile privind agresiunile sexuale împotriva femeilor şi bărbaţilor, băieţilor şi fetelor palestiniene nu au dus la convocarea unei singure reuniuni a Consiliului pe această temă".
 
În cadrul briefingului, Pramila Patten, trimisul special al ONU pentru violenţă sexuală, a discutat despre raportul său în care echipa sa a găsit "motive rezonabile de a crede că au avut loc violenţe sexuale legate de conflict, inclusiv violuri şi violuri în grup" în timpul atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.
 
Echipa a primit, de asemenea, rapoarte de violenţă împotriva bărbaţilor şi femeilor palestiniene în Cisiordania ocupată.
 
"Sperăm că această reuniune marchează o schimbare în această atitudine şi că acest consiliu va acorda mai multă atenţie acestei probleme într-o chestiune imparţială", a declarat ambasadorul.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.