Norvegia anunţă miercuri că urmează să furnizeze Ucrainei - în 2023 - 100 de nanodrone de tip Black Hornet, elemente ale sistemului de rachetă sol-aer de tip NASAMS - în completarea sistemelor de acest tip pe care Lituania urmează să le furnizeze Ucrainei - şi zeci de mii de raţii alimentare, anunţă miercuri ministrul norvegian al Apărării Bjørn Arild Gram, care precizează că toate aceste echipamente sunt produse în Norvegia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul norvegian a anunţat marţi o accelerare a susţinerii sale militare a armatei ucrainene împotriva invaziei ruse.

El prevede să finaţeze aceste livrări suplimentare, în acest an, cu suma de 2,5 miliarde de coroane norvegiene (aproximativ 220 de milioane de euro) dintr-o anvelopă pluarială.

Acest nou ajutor creşte la zece miliarde de coroane norvegiene - de la suma de 7,5 mliarde de coaroane prevăzută anterior - ajutorul militar norvegiam al Ucrainei în 2023.

Norvegia urmează să ofere, în plus, un ajutor civil în sumă de 7,5 miliarde de coroane norvegiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.