Noile barăci ale Gărzii Pontificale Elveţiene, care asigură protecţia Papei şi care include soldaţi de elită îmbrăcaţi în uniforme colorate, au fost reproiectate pentru a putea caza şi femei, chiar dacă acestea nu au fost încă acceptate, a relatat duminică o publicaţie elveţiană, transmtie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape toţi membrii gărzii sunt bărbaţi singuri care locuiesc într-o baracă comună chiar în interiorul porţilor Vaticanului.

Comandanţii şi membrii căsătoriţi locuiesc în apartamente separate. Toţi membrii sunt cetăţeni elveţieni.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Proiectul de 50 de milioane de franci elveţieni (54,49 milioane de dolari) pentru o nouă cazarmă urmează să fie finalizat până în 2026 şi va moderniza cartierele gărzilor în camere individuale cu băi private, a scris ziarul elveţian SonntagsZeitung.

"De la început a fost important pentru noi ca noua clădire să ofere spaţiu pentru deservirea femeilor", a spus cotidianul Jean-Pierre Roth, care conduce fundaţia care supraveghează proiectul.

Permiterea recrutelor de sex feminin ar necesita aprobarea papei.

Preşedintele Fundaţiei Gărzii Elveţiene Pontifice, care sprijină financiar garda, a spus că acest lucru ar ajuta la găsirea de noi recruţi pentru corpul de 135 de persoane, care trebuie să angajeze în jur de 30-35 pe an pentru a menţine numărul stabil.

"De îndată ce femeile de pază vor fi acceptate, potenţialul de recrutare al paznicului va creşte", a declarat ziarului preşedintele fundaţiei Ruth Metzler-Arnold.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului care călătoreşte cu papa în Ungaria şi Slovacia a spus că nu este la curent informaţia, iar o sursă de securitate de la bordul avionului papal a spus ”Vom vedea” atunci când a fost întrebat dacă Garda Elveţiană va permite recrutarea femeilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.