Un tată care intenţiona să îşi vândă cei trei copii albinoşi astfel încât trupurile lor să fie folosite în ritualurile de vrăjitorie a fost arestat în nord-vestul Mozambicului înainte ca înţelegerea să fie finalizată, a anunţat poliţia locală, luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din regiunea Tete, străbătută de fluviul Zambezi, i-a arestat weekendul trecut pe tatăl şi unchiul celor trei copii, după ce au fost alertaţi de un denunţ anonim.

Cei trei copii urmau să fie vânduţi în Malawi, pentru o sumă totală echivalentă cu aproximativ 38.000 de euro, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Feliciano da Câmara, într-o conferinţă de presă.

După apelul anonim, ”am anchetat şi cei trei copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, care se aflau în captivitate au putut fi salvaţi”, a adăugat acesta, precizând că tatăl şi unchiul au negat orice implicare în acest presupus trafic.

În Africa de Sud, albinoşii se confruntă cu discriminare şi atacuri. Părţi din corpul lor sunt folosite în ritualuri de vrăjitorie, despre care se crede că aduc noroc şi sănătate. Albinismul este o boală genetică caracterizată prin absenţa totală sau parţială a pigmenţilor în piele, păr şi ochi.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.