Cancelarul Angelas Merkel a transmis condoleanţe Turciei, într-o telegramă, duminică, în urma atacului sângeros comis la o nuntă kurdă în Gaziantep. Ea afirmă că Berlinul este alături de partea turcă în "lupta împotriva terorismului", relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merkel afirmă că a aflat "cu cea mai profundă tristeţe" vestea atacului.

"Încă o dată bărbaţi, femei şi copii nevinovaţi sunt victime ale unei violenţe laşe şi perfide", afirmă cancelarul. "Condamn acest atac în cei mai puternici termeni" subliniază Merkel.

Germania se gândeşte la victime şi la familiile lor, continuă şefa Guvernului de la Berlin, care le urează rănişilor o însănătoşire grabnică.

"Vă asigur că Guvernul german va continua să stea alături de partea Turciei în lupta împotriva terorismului", subliniază Angela Merkel.

În urma atacului comis sâmbătă seară la Gaziantep, în Turcia, 51 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte peste 90 au fost rănite.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că atacul a fost comis de către un kamikaze în vârstă de 12 până la 14 ani. "El fie s-a detonat, fie purta explozivi detonaţi de la distanţă", a declarat şeful statului turc într-o intervenţoie transmisă în direct din faţa Primăriei din Istanbul.

Este vorba despre cel mai sângeros atac comis anul acesta în Turcia, care poartă "probabil" semnătura grupării Statul Islamic, a adăugat preşedintele turc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.