Comisarul european însărcinat cu Concurenţa Margrethe Vestager urmează să fie audiată marţi în Parlamentul Europwan (PE) pe tema numirii controversate a americancei Fiona Scott Morton într-un post-cheie în reglementarea giganţilor în domeniul tehnologiei, anunţă luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie de nominalizare a lui Fiona Scott Morton este criticată atât de către lideri politici, cât şi de către eurodeputaţi, care cer ca Margrethe Vestager să le prezinte explicaţii.

Comisia Europeană a refuzat vineri să răspundă Guvernului francez, care cere anularea recrutării acestei foste consultante, un fost cadru al administraţiei Obama în postul de economistă-şefă a Direcţiei Generale a Concurenţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.