Călătorii care folosesc trenul în Marea Britanie se vor confrunta cu perturbări în perioada premergătoare Crăciunului, după ce Sindicatul RMT a anunţat mai multe date de grevă, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile sindicale se vor desfăşura pe parcursul a patru perioade de 48 de ore, în zilele de 13-14 şi 16-17 decembrie, precum şi 3-4 şi 6-7 ianuarie. 

Serviciile au fost grav perturbate în ultimele luni, pe măsură ce au continuat disputele privind salariile, condiţiile de muncă şi securitatea locurilor de muncă. 

Dar RMT a declarat că ultima grevă va trimite "un mesaj clar" că lucrătorii doresc o înţelegere mai bună. 

Membrii săi de la Network Rail şi de la 14 companii feroviare au votat săptămâna trecută în favoarea unor noi greve. 

Peste 40.000 de membri RMT sunt aşteptaţi să participe, a declarat sindicatul, după ce şefii săi au organizat marţi o întâlnire pentru a decide asupra ultimelor date. 

RMT a precizat că va exista, de asemenea, o interdicţie privind orele suplimentare de la 18 decembrie până la 2 ianuarie, ceea ce înseamnă că sindicatul va întreprinde acţiuni sindicale timp de patru săptămâni în total. 

Grevele înseamnă că pasagerii se vor confrunta cu perturbări în perioada premergătoare Crăciunului şi în timpul călătoriilor către evenimente precum spectacolele comediantului Peter Kay la Londra şi Birmingham pe 16 şi 17 decembrie, precum şi concertele lui Paolo Nutini la Glasgow pe 13, 14 şi 16 decembrie. 

Aceasta include, de asemenea, personalul de semnalizare, ceea ce înseamnă că este posibil ca doar o mică minoritate de servicii să circule pe liniile principale, în timp ce ramurile mai mici nu vor avea niciun tren. 

Într-o declaraţie, secretarul general al RMT, Mick Lynch, a afirmatt: "Mesajul nostru către public este: ne pare rău că vă deranjăm, dar vă îndemnăm să vă îndreptaţi furia şi frustrarea către guvern şi către angajatorii din sectorul feroviar în timpul acestei ultime etape de acţiune."

RMT a sugerat că Network Rail, care asigură întreţinerea căilor ferate din Marea Britanie, nu a reuşit să facă o ofertă îmbunătăţită în ultimele două săptămâni de discuţii. Sindicatul a suspendat acţiunile de grevă care urmau să aibă loc la începutul lunii noiembrie, în urma a ceea ce a spus că a fost o promisiune de ofertă. 

Negociatorul şef al Network Rail, Tim Shoveller, a declarat: "Nimeni nu poate nega gaura financiară precară în care se află calea ferată. Greva face ca această gaură să fie şi mai mare, iar sarcina de a găsi o soluţie să fie şi mai dificilă". 

Sindicatul RMT a acuzat, de asemenea, guvernul că "interferează direct" cu încercările de a ajunge la o înţelegere. 

Dar Rail Delivery Group, care reprezintă companiile feroviare, a declarat: "Am făcut progrese reale în ultimele două săptămâni de discuţii şi, pentru prima dată după luni de zile, putem vedea conturul unui acord credibil." 

Purtătorul său de cuvânt a făcut apel la sindicatul RMT să "rămână la masa negocierilor" în beneficiul pasagerilor care călătoresc sau fac cumpărături în perioada sărbătorilor, precum şi al întreprinderilor din industria ospitalităţii şi a comerţului cu amănuntul, care depind de comerţ în această perioadă a anului. 

Sindicatul RMT a organizat deja opt zile de grevă din iunie, care au provocat perturbări pe scară largă. 

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.