Liderul cecen Ramzan Kadîrov a îndemnat regiunile ruse să se ”mobilizeze singure”, potrivit unei postări publicate joi pe Telegram, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kadîrov a fost direct cu privire la schimbările aduse campaniei ruse în urma eşecului militar din Harkov, spunând că Ministerul Apărării ar trebui să înveţe din greşeli şi că, în opinia sa, legea marţială ar trebui introdusă în Rusia.

”Rusia este un stat federal în care regiunile pot fi iniţiatorii oricăror angajamente. Iar unul dintre aceste angajamente astăzi ar trebui să fie automobilizarea. Liderul fiecărui subiect al Rusiei de astăzi trebuie să-şi dovedească disponibilitatea de a ajuta statul”, a declarat Kadîrov într-o postare pe Telegram.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
”Cred că fiecare lider al regiunii este destul de capabil să pregătească, să formeze şi să angajeze cel puţin o mie de voluntari”, a adăugat Kadîrov.

De asemenea, Serghei Aksenov, liderul desemnat de Rusia în Crimeea, a făcut apel la regiunile ruseşti să creeze mai multe unităţi de voluntari pentru armată.

”Susţin pe deplin iniţiativa şefului Republicii Cecene, prietenul şi fratele meu Ramzan Kadîrov de a pregăti voluntari în regiuni (n.r. ruseşti)”, a precizat el pe Telegram.

Oficialul a subliniat că trebuie întreprinse ”toate eforturile pentru a-i învinge pe nazişti cât mai repede posibil şi a restabili pacea”, repetând pretenţiile nefondate ale preşedintelui rus Vladimir Putin privind lansarea invaziei ruse asupra Kievului.

Crimeea a trimis deja peste 1.200 de voluntari şi formează încă două batalioane şi le furnizează echipament, a conchis Aksenov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.