Kremlinul anunţă joi că suspectează ”implicarea” unui stat străin în cele patru scurgeri de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică, însă fără să spună ce stat acuză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Este foarte dificil să ne imaginăm că un astfel de act terorist poate avea loc fără implicarea unui stat străin”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a îndemnat din nou la o ”anchetă urgentă”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Este vorba despre o situaţie extrem de periculoasă”, a reitarat Peskov, după ce FSB a deschis miercuri o anchetă penală cu privire la un ”act de terorism internţaional”.

Întrebat despre posibilitatea unei anchete internaţionale cu participarea altor ţări, reprezentantul Kremlinului a răspuns că ”se pune multe întrebări” cu privire la ”lipsa de comunicare şi reticenţa foarte multor ţări de a contacta” Rusia, din cauza Războiului rus din Ucraina.

Joi dimineaţa, o a patra scurgere de gaze naturale a fost descoperită în Marea Baltică - din gazoductul Nord Stream 2 -, după descoperitea altor trei luni.

NATO a denunţat joi, la rândul său, acte de sabotaj ”deliberate, nechibzuite şi iresponsabile”.

Rusia - suspectată în aceste scurgeri de gaze naturale - a contra-atacat şi a arătat cu degetul Statele Unite şi a obţinut o reuniune a Consiliului de Securutate al ONU, vineri.

Statele Unite au denunţat, în replică, o nouă operaţiune de ”dezinformare” a Moscovei.

Gaze naturale urmează să continue să iasă în atmosferă timp de câteva zile, până când cele două gazoducte Nord Stream 1 şi 2 se golesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.