”Unde mergem?”, a întrebat liderul lumii libere în grădina Casei Albe, sub ochiul atent al camerelor de luat vederi, unde Joe Biden a plantat, la începutul săptămânii, un copac, împreună cu Prima Doamnă Jill Biden, un omagiu al celor 50 de ani muncă ai grădinarului reşedinţei preşedinţilor americani, după care şeful statului american a dat să plece, dar a părut, preţ de o clipă, pierdut, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden s-a întors către colabotratorii săi, pe care i-a întrebat ”Unde mergem?”, după care a spus ”şi dacă vreau să merg pe acolo?”.

Stafful său l-a direcţionat apoi către apartamentele sale private.

Cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, în vârstă de aproape 80 de ani, pare confuz în mod regulat, alimentând acuzaţii cu privire la sănătatea sa mentală.

Joe Biden a părut deosebit de pierdut săptămâna trecută, după ce a susţinut un discurs la Pittsburgh.

El s-a învârtit în cerc, după care aplecat precipitat de pe scenă.

Locatarul Casei Albe - cel mai bătrân preşedinte din istoria Statelor Unite - este ironizat frecvent de către republicani - mai ales de către Donald Trump -, care-l acuză de faptul că este senil.

Criticii săi arată cu degetul faptul că vorbeşte uneori cu dificultate, însă Joe Biden şi-a evocat în mai multe rânduri, încă din campania electorală, o bâlbâială de care a suferit în copilărie.

La fiecare stângăcie a şefului statului american, reţelele de socializare se inflamează şi evocă probleme de sănătate.

La sârşitul lui septembrie, polemica a luat amploare.

Democratul a susţinut o alocuţiune pe tema luptei împotriva obezităţii şi insecurităţii alimentare.

În această luare de cuvânt, el s-a întrebat despre absenţa fostei parlamentare Jackie Walorski, care era foarte angajată în acest subiect.

Însă fosta membră a Camerei Reprezentanţilor a murit în august, într-un accident rutier, în urma căruia preşedintele, care a părut să fi uitat acest lucru, a publicat un comunicat.

Cu toate acestea, un examen medical complet a conchis, în noiembrie, că Joe Biden este ”robust” şi ”apt” să-şi exercite funcţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.