Fostul oligarh şi opozant al Kremlinului în exil Mihail Hodorkovski cere guvernelor din Occident să nu recunoască victoria electorală a lui Vladimir Putin şi dă asigurări că opoziţia este unită împotriva preşedintelui rus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este vorba, de-acum, despre recunoaşterea publică a legitimităţii lui Vladimir Putin”, le-a spus luni Horoskovki unor jurnalişti, la Berlin.

”Aşteprăm mult de la societatea occidentală, căreia îi cerem să se întoarcă spre guverne pentru a le cere să nu recunoască legitimitatea lui Putin”, a declarat el la un eveniment organizat de centrul de reflecţie Center for Liberal Modernity

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Atunci când şefii de stat şi de guverne occidentali îi strâng mâna lui Putin este vorba despre o legitimare foarte puternică a domnului Putin în ţara sa”, a adăugat el.

Un fost magnat al petrolului, Mihail Hodorkovski a ispăşit zece ani de detenţie după ce i s-a opus lui Vladimir Putin, la începutul anilor 2000.

După ce a fost graţiat şi eliberat de Putin, el a fugit la Londra, de unde finanţează platforme de opoziţie.

Mihail Hodorkovski s-a întâlnit duminică, în timpul alegerilor prezidenţiale din Rusia, cu văduva opozantului Aleksei Navalnîi, mort în închisoare în februarie, în faţa sediului Ambasadei Rusiei la Berlin, unde Iulia Navalnaia a votat.

Potrivit lui Hodorkovski, diverse curente de opoziţie sunt de acord asupra ”problemelor esenţiale”.

”Noi nu-l mai vrem pe Putin la putere şi vrem să clarificăm lucrurlei prin alegeri cinstite şi transparente”, subliniază el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.