Irlanda a decis să trimită înapoi în Regatul Unit migranţi care au intrat pe teritoriul irlandez pe la frontiera terestră cu Irlanda de Nord, un teritoriu britanic, relatează Euroonews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul irlandez a adoptatmarţi un proiect de lege în acest sens.

”Acesta nu este un panaceu, nu a fost un panaceu, atunci când vorbim despre trimiterea înapoi ca cel mai eficient mijloc de a avea un sistem de imigraţie ferm, ci este un sistem de soluţionare rapidă, ceea ce înseamnă că cererile persoanelor sunt tratate mult mai rapid”, a anunţat ministrul irlandez al Justiţiei Helen McEntee.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Dublinul acuză că, din cauza unui acord controversat care prevede expulzarea către Rwanda a solicitanţilor de azil veniţi ilegal în Regatul Unit, unii dintre aceşti migranţi fug în Irlanda pentru a scăpa de această măsură.

Potrivit ministrului irlandez al Justiţiei, aproximativ 80% dintre sosirile recente de solicitanţi de azil au loc pe la frontiera - deschisă - dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord.

Însă premierul brtianic Rush Sunak a refuxat în mod categoric să accepte întoarcerea acestor migranţi în regat.

O reuniune în acest subiect prevăzută luni la Londra între miniştri irlandezi şi brtitanici a fost anualtă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.