Un avion al companiei Tag Airlines din Mexic, cu 14 pasageri la bord, şi-a pierdut o parte din trenul de aterizare în timp ce cobora în nordul Guatemalei, însă accidentul nu s-a soldat cu victime, au anunţat duminică, autorităţile locale, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul s-a produs în timp ce avionul, care sosea din Cancún, se pregătea de aterizare pe Aeroportul Internaţional Mundo Maya, în departamentul Peten, la graniţa cu Mexic şi Belize.

„La momentul manevrei de aterizare, avionul şi-a pierdut o parte din trenul de aterizare şi a aterizat lângă pistă”, a declarat Ruben Tellez, purtătorul de cuvânt al armatei guatemaleze.

Zborul 211, efectuat de un dispozitiv de la producătorul SAAB şi care asigura legătura între Cancun şi Flores, a raportat un „incident la aterizare”, potrivit companiei TAG.

Dar „mulţumită experienţei şi expertizei piloţilor, avionul a putut să se oprească pe benzile laterale ale pistei”, a spus TAG.



„Cei 14 pasageri şi trei membri ai echipajului au fost evacuaţi în siguranţă şi îngrijiţi la aeroport”, a spus ea.

O fotografie publicată de cotidianul guatemalez Prensa Libre arată avionul oprit pe iarbă, înconjurat de soldaţi şi câţiva civili.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.