Germania a înăsprit controalele la frontiera cu Elveţia, pentru a limita fluxul de imigranţi ilegali, a declarat ministrul elveţian de Finanţe, Ueli Maurer, precizând că aceasta este o dovadă că Berlinul a renunţa la politica uşilor deschise pentru migranţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit oficialului, autorităţile de la Berlin au trimis circa 90 de grăniceri şi 40 de poliţişti la graniţa cu Elveţia, pentru a bloca imigranţii ilegali.

Ministerul german de Interne a confirmat că numărul agenţilor detaşaţi la frontieră a fost sporit.

Maurer, care, în calitate de ministru de Finanţe, se ocupă şi de grăniceri, a evocat înăsprirea atitudinii Berlinului pentru a justifica abordarea Elveţiei, care a trimis înapoi în Italia până la 1.000 de migranţi pe zi. Aceştia încercau să ajungă în Germania sau în ţările nordice, fără să aibă documente valide şi fără să ceară azil în Elveţia.

“Germania securizează graniţa cu Elveţia”, a explicat Maurer la un congres organizat în week-end al partidului de dreapta SVP.

Principala rută de tranzit a migranţilor către Germania, cea prin Balcani şi Austria, a fost închisă în acest an, aşa că tot mai mulţi oameni aleg să traverseze Mediterana şi Italia.

Poliţia Federală germană a anunţat că anul acesta a prins 3.385 de migranţi ilegali care au intrat în ţară din Elveţia, cu 40% mai mulţi decât anul trecut.

Peste un milion de oameni care au fugit de războaiele şi sărăcia din Orientul Mijlociu şi din Africa au ajuns în Germania anul trecut. Atitudinea populaţiei şi autorităţilor faţă de ei s-a deteriorat după o serie de atacuri vizând civili, luna trecută, dintre care trei comise de migranţi.

Elveţia a luat măsuri de limitare a numărului de migranţi – mulţi dintre ei africani – care au încercat să intre în ţară din Italia, după ce au traversat Marea Mediterana.

Organizaţii umanitare analizează în prezent dacă aceste măsuri încalcă acordurile şi convenţiile pentru apărarea drepturilor omului, ipoteză negată de autorităţile elveţiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.