Germania a finalizat construcţia primului său terminal plutitor prin care va primi gaz natural lichefiat (GNL), despre care ministrul german al Economiei Robert Habeck a spus că va fi vital pentru asigurarea aprovizionării cu energie a ţării în lunile de iarnă, relatează „The Guardian”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este primul dintre cele cinci terminale plutitoare pe care Germania vrea să le construiască, iar Robert Habeck a spus că acest terminal din portul Wilhelmshaven de la Marea Nordului este ”o piatră de temelie” pentru securitatea aprovizionării cu energie la iarnă, în contexul în care Berlinul se grăbeşte să găsească alternative de energie la gazul rusesc pe care s-a bazat ani de zile până când livrările au fost oprite, ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei.

Guvernul lucrează la introducerea a cinci terminale de GNL în porturile germane, fiecare având o capacitate de cel puţin cinci miliarde de metri cubi pe an. Terminalul de la Wilhelmshaven şi un altul de la Brunsbüttel urmează să fie operaţionale la începutul anului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Berlinul primea aproximativ o treime din necesarul de gaze naturale prin conducte din Rusia, înainte ca Moscova să înceapă să reducă fluxul, după ce şi-a lansat invazia în Ucraina. Moscova a oprit complet aprovizionarea Germaniei cu gaze la sfârşitul lunii august, ca măsură de retorsiune la sancţiunile impuse de Berlin pe fondul războiului din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.