Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc împotriva sutelor de manifestanţi care au mărşăluit, sâmbătă, la Bangkok, pentru a cere demisia premierului Prayuth Chan-ocha, informează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii au ajuns la o bază militară unde se află reşedinţa premierului.

Manifestanţii au aruncat cu pietre, sticle şi fumigene în timpul confruntărilor cu forţele de ordine.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Cinci persoane au ajuns la spital, între care se numără şi trei poliţişti.

Protestul a fost organizat de Free Youth, un grup care a atras zeci de mii de manifestanţi la protestele de anul trecut. Grupul cere demisia lui Prayuth pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului.

Thailanda a raportat sâmbătă 21.838 de noi cazuri de infectare cu coronavirus şi 212 noi decese asociate covid-19. De mai multe săptămâni, la Bangkok şi în provinciile din zonă sunt valabile măsuri stricte de carantină pentru evitarea propagării virusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.