Forţele de securitate din Myanmar au tras, vineri, cu aruncătoare de grenade în protestatari, ucigând peste 80 de oameni într-un oraş aflat în apropiere de Yangon, dar informaţia nu a fost disponibilă imediat pentru că zona a fost izolată de autorităţi, au anunţat, sâmbătă, Asociaţia de Asistenţă a Prizonierilor Politici (AAPP) şi reţeaua de presă Myanmar Now, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul s-a produs în oraşul Bago, aflat la 90 de kilometri de Yangon.

Trupurile victimelor au fost duse în complexul de pagode Zeyar Muni, care a fost izolat cu cordoane, potrivit martorilor şi reţelelor locale de media.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

AAPP şi Myanmar Now au afirmat, sâmbătă, că 82 de persoane au fost ucise în timpul unui protest faţă de puciul militar care a avut loc pe 1 februarie.

Tirul a început vineri înainte de răsărit şi a continuat până după-amiază, potrivit Myanmar Now.

”Este ca un genocid. Trag în orice umbră”, a afirmat un organizator al protestului, Ye Htut.

Mulţi locuitori din oraş au fugit, potrivit presei.

Un purtător de cuvînt al juntei militare nu a putut fi contactat sâmbătă.

AAPP, care a ţinut evidenţa protestatarilor ucişi şi arestaţi de forţele de securitate, anunţase anteripr că 618 de oameni au murit de la puciul militar.

Numărul este contestat de armată, care afirmă că a declanşat puciul pentru că alegerile din noiembrie anul trecut, cîştigate de partidul lui Aung San Suu Kyi, au fost fraudate. Comisia electorală a respins această afirmaţie.

Purtătorul de cuvânt al juntei, generalul maior Zaw Min Tun, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că armata a numărat 248 de civili morţi şi 16 poliţişti decedaţi, afirmând că forţele de securitate nu au fost folosite arme automate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.