Fiul ambasadoarei Nigerului în Franţa, Idrissa Kané, a fost arestat la Nimaey, declară miercuri AFP diplomata Aïchatou Boulama Kané, care ocupă în continuare postul de ambasadoare, în pofida deciziei autorilor loviturii de stat din Niger de a-i pune capăt funcţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiul ambasadoarei, Idrissa Kané, directorul general al Poştei Nigerului, este implicat într-o presupusă deturnare de fonduri, anchetată de Înalta autoritate a luptei împotriva corupţiei şi infracţiunilor asimilate (HALCIA).

Era neclar dacă arestarea lui Idrissa Kané era legată de acest dosar de corupţie sau de atitudinea sfidătoare a mamei sale faţă de militarii care l-au răsturnat de la putere pe preşedintele Mohamed Bazoum în urmă cu două săptămâni.

Joi seara, puciştii de la Niamey au anunţat că ”pun capăt” funcţiei de ambasadorilor a Nigerului în Franţa, în Statele Unite, în Nigeria şi în Togo.

Aïchatou Boulama Kané declara AFP vineri că este ”în continuare ambasadoarea preşedintelui Bazoum Mohamed”.

Nofificarea puciştilor ”de a pune capăt funcţiei (mele) o consider drept nulă şi neavenită. Ea a fost luată de către o putere ilegitimă. Eu sunt ambasadoarea Nigerului în Franţa”, declara ambasadoarea, aflată în post la Paris din iulie 2022.

Mai mulţi miniştri şi demnitari ai regimului lui Mohammed Bazoum au fost arestaţi după lovitura de stat de la 26 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.