Emisarul chinez Li Hui, însărcinat de Beijing să discute o rezolvare a crizei din Ucraina, urmează să efectueze vineri o vizită la Varşovia, anunţă Ministerul polonez de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa va fi”, s-a limitat să spună un purtător de cuvânt al Ministerului polonez de Externe Lukasz Jasina, contactat de AFP după ce un jurnalist de la postul de radio TOK FM a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, o întâlnire între emisarul chinez şi un membru al Guvernului polonez.

Li Hui, Reprezentant Special în Afaceri Eurasiatice, însărcinat să discute despre o soluţionare a conflictului armat din Ucraina, efectuează marţi şi  miercuri o vizită la Kiev, declarat luni AFP un oficial guvernamental ucrainean.

Li Hui urmează să efectueze vizite în Franţa, Germania şi Rusia, în afară de Ucraina şi Polonia, în vederea unei ”rezolvări politice a crizei din Ucraina”, potrivit Beijingului.

China nu l-a condamnat niciodată în mod public pe Vladimir Putin, care a invadat Ucraina.

Beijingul, care se prezintă drept o parte neutră în conflict, vrea să joace rolul de mediator, în pofida faptului că poziţia sa de partener economic şi diplomatic al Moscovei îl descalficiă, în opinia anumitor capitale europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.