În total 25 de persoane au fost ucise în confruntări armate între forţe dominate de kurzi şi combatanţi loiali regimului lui Bashar al-Assad într-o localitate arabă, în estul Siriei, anunţă marţi o organizaţie nonguvernamentală (ONG), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele Democratice Siriene (FDS), o coaliţie susţinută de către Statele Unite, au anunţat marţi că au ”izgonit bărbaţi înarmaţi ai regimului care s-au infiltrat în localitatea Dheiban”, în provincia Deir Ezzor.

La începutul lui septembrie, confruntări armate între FDS, dominate de kurzi, şi combatanţi din triburi locale arabe din această regiune s-au soldat cu 90 de morţi în decurs de aproximativ zece zile.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), aceste confruntări, care au izbucnit luni şi au continuat până marţi în zori, s-au soldat cu 21 de morţi în rândul combatanţilor loiali regimului şi trei în rândul FDS. O femeie a fost ucisă în confruntări.

Provincia cu populaţie majoritar arabă Deir Ezzor este traversată de râul Eufrat, care reprezintă frontiera între zone aflate sub controlul regimului al-Assad şi zone aflate sub controlul FDS.

Potrivit SOHR, un ONG cu sediul în Marea Britanie care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, ”combatanţi proregim s-au infiltrat luni în zonele aflate sub controlul FDS, traversând Eufratul, şi au avut loc confruntări” armate.

FDS acuză într-un comunicat bărbaţii înarmaţi că s-au infiltrat de pe malul de vest al Eufratului, ”sub acoperirea unor bombardamente oarbe” din zone aflate sub controlul regimului.

FDS au fost vârful lăncii ofensivei care a înfrânt Statul Islamic (SI) în Siria în 2019 şi se bucură în continuare de susţinerea Washingtonului.

Ele controlează o zonă semiautonomă kurdă în nord-estul Siriei, inclusiv porţiuni din provincia Deir Ezzor, bogată în petrol şi în care sunt desfăşurate forţe americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.