Focuri de armă au fost trase către două şcoli confesionale evreieşti, la Montréal, în noaptea de miercuri spre joi, fără să se soldeze cu victime, anunţă joi poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Urme de gloanţe au fost găsite pe uşile celor două instituţii şcolare evreieşti din Montréal  joi dimineaţa, anunţă poliţia.

Gloanţele ar fi fost trase în cursul nopţii, în timp ce instituţiile erau goale şi nu s-au soldat cu victime, precizează autorităţie.

”Vreau să fiu foarte clar. Condamnăm această violenţă antisemită în cei mai puternici termni”, a reacţionat premierul Justin Trudeau, după ce a evocat o ascensiune ”terifiantă” a antisemitismului, în contextul Războiului dintre Israel şi Hams în Fâşia Gaza.

Premierul Quebecului, François Legault, a lansat ”un apel la calm către toţi locuitorii şi locuitoarele” Quebecului şi a condamnat acest act şi o confruntare violentă care a avut loc miercuri într-o universitate din Montréal.

Două grupuri de studenţi, care se revendică drept proisraelieni şi propalestinieni s-au luat la bătaie la Universitatea Concordia.

Trei persoane au fost rănite în aceste violenţe, au anunţat univesitatea şi poliţia, care a intervenit.

Un bărbat a fost arestat cu privire la o agresiune.

Svastici şi o incitare la ură publicate online au fost raportate de către universitate, care constată ”o creştere îngrijorătoare a actelor de intimidare” în ultimele zile.

Premierul Quebecului a făcut ”apel la forţele de poliţie” să încerce să calmeze atmosfera socială şi nu exclude posibilitatea unei interziceri a unor manifestaţii care au loc în contextul Războiului din Fâşia Gaza.

Poliţia din Montréal anunţa săptămâna aceasta că a deschis o anchetă după ce a o sinagogă din Montréal  a fost vizată cu cocteiluri Molotov.

Aceste incidente au loc în paralel cu o unei a unor acte antisemite în Europa de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, la 7 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.