Republicanul Donald Trump a lansat luni după-amiază noi acuzaţii la adresa administraţiei prezidenţiale, pe care o acuză că minimalizează în mod intenţionat ameninţarea teroristă reprezentată de Statul Islamic şi încearcă să arunce vina pentru valul de explozii din acest weekend pe alte celule teroriste, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Minimalizarea ameninţării teroriste de către administraţia prezidenţială a permis ca aceste explozii să aibă loc. Cu toţii suntem în pericol în aceste momente şi trebuie să realizăm că avem nevoie de o conducere nouă în lupta cu terorismul radical islamist”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei republicane, Jason Miller.

Declaraţia campaniei republicane vine după ce o explozie a zguduit în timpul weekend-ului cartierul newyorkez Chelsea, iar un al doilea dispozitiv exploziv improvizat a fost descoperit în apropiere. Până la şase dispozitive explozive au fost găsite de către autorităţile americane în Elizabeth, New Jersey.

Într-un alt incident, un suspect a înjunghiat duminică nouă persoane într-un centru comercial din localitatea St. Cloud, situată al aproximativ 110 kilometri distanţă de Minneapolis în statul american Minnesota. Suspectul a fost împuşcat mortal de un poliţist, însă atacul cu armă albă a fost ulterior revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.

Donald Trump şi-a bazat campania pe ideea că americanii nu mai sunt în siguranţă, iar el poate să protejeze de unul singur naţiunea.

De asemenea, miliardarul republican a susţinut că vor avea loc mai multe atacuri în toată ţara, pentru că autorităţile au de fiecare dată o reacţie slabă.

Autorităţile americane cred că exploziile din New York şi New Jersey sunt legate între ele, iar guvernatorul newyorkez Andrew Cuomoa anunţat că nu exclude o legătură teroristă externă.

Anterior, surse apropiate anchetei au declarat că primele date ale investigaţiei privind exploziile din New York şi New Jersey, din weekend, sugerează existenţa unei celule teroriste pe teritoriul Statelor Unite. 

Poliţiştii îl caută în prezent pe Ahmad Khan Rahimi, un tânăr american de origine afgană, în legătură cu atacul din cartierul new yorkez Chelsea.

Două explozii au avut loc sâmbătă, la New York şi într-o staţiune balneară din New Jersey - atacuri prezentate ca deliberate de către autorităţile americane.

De asemenea, un bărbat somalez a rănit cu o armă albă nouă persoane, într-un centru comercial din Minnesota. Atacul a fost revendicat ulterior de către jihadiştii Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.