Republicanul Donald Trump a spus în numeroase rânduri că se poate baza în viaţă doar pe membrii familiei sale, iar copiii din prima căsătorie şi-au asumat în ultimii ani roluri importante în conducerea imperiului financiar care este Trump Organization. De asemenea, importanţa familiei a generat potenţiale conflicte de interese pentru următorul ocupant de la Casa Albă, după ce şi-a numit ginerele în poziţia de consilier de rang înalt şi a ales să transforme instituţia Primei Doamne în cea a Primei Familii, sugerând că un rol esenţial îl va juca fiica Ivanka Trump, relatează Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump nu se încadrează tocmai în categoria prezidenţiabililor convenţionali, iar familia sa este departe de a fi una obişnuită pentru Casa Albă. Miliardarul republican va deveni primul preşedinte american care a trecut prin trei mariaje şi două divorţuri, iar cei şase copii din diferite relaţii au vârste cuprinse între 39 de ani pentru Donald Trump Jr. şi 10 ani pentru Barron Trump. 

Melania Trump este a doua Primă Doamnă născută în afara graniţelor Statelor Unite, după Louisa Adams, soţia celui de-al şaselea preşedinte John Quincy Adams. Însă, Louisa Adams s-a născut la Londra, atunci când tatăl ei era consul american în Marea Britanie.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Am foarte multe relaţii minunate. Am şi inamici puternici, ceea ce este ok. Dar mă încred mai mult în familia mea decât alţi oameni”, a declarat Donald Trump.

De asemenea, preşedintele-ales se încrede atât de mult în membrii familie sale încât uneori uită de legislaţia conflictului de interese şi a nepotismului. Fiica Ivanka Trump a luat parte în timpul perioadei de tranziţie la mai multe întâlniri cu lideri importanţi ai lumii, inclusiv cu premierul japonez Shinzo Abe.

Între timp, ginerele miliardarului republican, care conduce o companie importantă de dezvoltare imobiliară, a participat la o întâlnire privată cu ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, şi a primit poziţia de consilier de rang înalt la Casa Albă. Donald Trump a încercat chiar să obţină o legitimaţie de acces la informaţii confidenţiale pentru Jared Kushner.

Prima Familie este o excepţie şi atunci când vorbim de retorica anti-imigraţionistă a preşedintelui-ales, care s-a căsătorit cu două imigrante din Cehia şi Slovenia, în vreme ce mama sa, care a jucat un rol esenţial în şlefuirea personalităţii lui Donald Trump, a emigrat în anii '30 din Scoţia.

De asemenea, doi dintre copii preşedintelui-ales vorbesc sau înţeleg limba cehă, în vreme ce mezinul familiei vorbeşte fluent slovenă.

PĂRINŢII - Fred C. Trump şi Mary Anne MacLeod

Fred C. Trump (1905-1999) a avut o carieră îndelungată ca dezvoltator imobiliar şi a câştigat o avere construind locuinţe şi clădiri de apartamente în Brooklyn şi Queens. Acesta a crescut cinci copii într-o locuinţă impozantă din suburbia prosperă Jamaica Estates din Queens. În acest cartier liniştit a urmat preşedintele-ales şcoala primară, înainte de a fi trimis să studieze la New York Military Academy.

Mary Anne MacLeod era o imigrantă scoţiană, originară din insulele Hebride Exterioare. Aceasta a ajuns la doar 18 ani în Statele Unite, după ce s-a îmbarcat la bordul RMS Transylvania, şi a lucrat cel puţin patru ani ca servitoare înainte de a-l cunoaşte pe Fred Trump. Părinţii preşedintelui-ales au fost căsătoriţi timp de 63 de ani şi au trăit până la moarte în metropola New York.

Se pare că miliardarul republican a crescut în preajma personalităţii puternice a mamei sale, care urmărea întotdeauna să fie în centrul atenţiei la reuniunile de familie şi se uita adeseori la înregistrarea video a ceremoniei de încoronare a Reginei Elisabeta a II-a.

Fred C. Trump a fost un republican convins şi a susţinut campania prezidenţială din 1964 a senatorului Barry Goldwater, care milita împotriva acordării drepturilor civile pentru membrii comunităţii afroamericane din SUA. Însă, i-a susţinut şi pe politicienii democraţi din metropola newyorkeză pentru a câştiga proiecte de dezvoltare imobiliară în Brooklyn şi Queens.

Rămân în urmă mărturii cu privire la atitudinea rasistă a lui Fred C. Trump şi există informaţii disputate că a luat parte în 1927 la un protest al mişcării Ku Klux Klan din Queens.

FRAŢII - Maryanne Trump Barry, Fred Trump Jr, Elizabeth Grau şi Robert Trump

Donald Trump este al patrulea copil al cuplului Fred şi Mary Anne, iar acesta şi-a petrecut primii ani din viaţă alături de fraţii şi surorile sale într-o vilă construită în stilul arhitectural Tudor. Prima născută este Maryanne Trump Barry - judecătoare principală la Curtea de Apel a Statelor Unite, urmată de Fred Trump Jr, care a avut o scurtă carieră de pilot comercial înainte de a muri la vârsta de 43 de ani din cauza alcoolismului.  Al treilea copil al familiei este Elizabeth Grau, care şi-a petrecut întreaga viaţă ca secretar administrativ, urmată de Donald şi Robert Trump.

Robert Trump a ales o carieră de dezvoltator imobiliar, dar nu a avut parte de acelaşi succes ca actualul preşedinte-ales. Acesta s-a retras din viaţa publică, refuzând chiar să participe la campanie electorală a fratelui său, deşi a organizat evenimente restrânse pentru a strânge donaţii în orăşelul Millbrook din New York.

PRIMA DOAMNĂ - Melania Trump

Născută Melanija Knavs în localitatea slovenă Novo Mesto, aceasta şi-a schimbat numele în Melania Knauss după ce a imigrat în Statele Unite. Actuala soţie a preşedintelui-ales a lucrat în anii '80 şi '90 ca model în Milano şi Paris, înainte de a se muta la New York.

Melania a ajuns pentru prima dată în august 1996 în metropola newyorkeză cu o viză turistică, aplicând ulterior pentru o viză de muncă în Statele Unite. Aceasta l-a întâlnit pe miliardarul republican în clubul newyorkez Kit Kat Klub în timpul ”Săptămânii Modei” din 1998, la scurt timp după ce Donald Trump s-a despărţit de a doua sa soţie Marla Maples.

Viitoarea Primă Doamnă a continuat să lucreze ca model şi a pozat nud într-un pictorial pentru ediţia britanică a GQ Magazine.

Melania şi Donald Trump s-au căsătorit în 2005 la reşedinţa miliardarului republican de la Mar-a-Lago, Florida. Printre invitaţii de la nunta extravagantă s-au numărat Bill şi Hillary Clinton, Arnold Schwarzenegger, precum şi fostul primar newyorkez Rudy Giuliani. Prima Doamnă a primit cetăţenie americană abia în 2006, atunci când şi-a lansat propriul brand de bijuterii, precum şi creme de îngrijire a feţei pe bază de caviar.

De asemenea, soţia preşedintelui-ales este poliglotă şi vorbeşte un număr de şase limbi - sârbo-croată, engleză, franceză, germană, italiană şi slovenă. Totuşi, aceasta a jucat un rol minor în campania prezidenţială, iar un prim discurs rostit în cadrul Convenţiei Republicane s-a dovedit plagiat după un discurs celebru al lui Michelle Obama.

Melania Trump a spus că vrea să aibă un rol tradiţional ca Primă Doamnă, făcând trimitere în acest sens la Jackie Kennedy şi Betty Ford. De asemenea, aceasta a susţinut că îşi va asuma un rol public pentru a combate cultura hărţuirii online din Statele Unite.

”Cultura noastră a devenit extrem de oribilă şi dură, în special pentru copii şi adolescenţi”, a spus aceasta într-un discurs rostit cu doar cinci zile înainte de alegerile prezidenţiale câştigate de Donald Trump.

Melania Trump este a doua Primă Doamnă născută în afara graniţelor Statelor Unite, după Louisa Adams (1825-1829). De asemenea, aceasta a spus că are de gând să locuiască în continuare în penthouse-ul din Trump Tower, pentru a nu-l retrage de la şcoală în mijlocul anului pe Barron Trump.

În acest sens, preşedintele-ales a luat o decizie importantă pentru a elimina instituţia tradiţională a Primei Doamne, în favoarea Primei Familii, sugerând că un rol esenţial în mandatul său îl va juca fiica Ivanka Trump.

COPII - Donald Jr, Ivanka, Eric, Tiffany şi Barron

Republicanul Donald Trump are cinci copii din cele trei mariaje, iar aceştia au vârste cuprinse între 39 şi 10 ani, mezinul provenind din actuala căsătorie cu Melania.

Donald Trump Jr. s-a născut în 1977 în Manhattan şi este primul fiu al preşedintelui-ales, acesta ocupând poziţia de vice-preşedinte al Trump Organization. El şi-a petrecut adolescenţa la internatul prestigios Hill School pentru a sta departe de scandalul mediatic generat de divorţul extrem de public dintre Donald şi Ivana Trump, după o aventură a preşedintelui-ales cu Marla Maples.

De asemenea, acesta are o relaţie extrem de apropiată cu fratele său, Eric Trump. Se pare că cei trei copii ai cuplului Donald-Ivana şi-au petrecut vacanţele de vară împreună cu bunicii materni din Cehoslovacia. Donald Trump Jr. a avut o relaţie apropiată cu bunicul său matern şi vorbeşte fluent limba cehă.

Donald Trump Jr. a rupt timp de un an şi jumătate toate relaţiile cu preşedintele-ales, alegând imediat după ce a absolvit cursurile Universităţii din Pennsylvania a ales să călătorească prin Colorado. Acesta a lucrat pentru o perioadă ca barman pentru a se susţine financiar în staţiunea montană Aspen.

Ulterior, Donald Jr. s-a alăturat imperiului economic al familiei şi a renunţat să consume alcool, căsătorindu-se în 2005 cu modelul Vanessa Haydon. Cei doi au împreună cinci copii şi trăiesc în Upper East Side.

Ivanka Trump s-a născut în 1981 şi este incredibil de apropiată de preşedintele-ales şi se va muta împreună cu familia într-o locuinţă din Washington D.C după învestirea lui Donald Trump la Casa Albă. Se pare că va acţiona drept consilier neoficial al preşedintelui şi, între timp, îşi va asuma o parte din responsabilităţile tradiţionale ale unei Prime Doamne.

Presa americană îşi pune în continuare întrebări despre cum fiica preşedintelui-ales va încerca să evite potenţiale conflicte de interese în rolul pe care îl va juca la Casa Albă.

Ivanka Trump are trei copii împreună cu dezvoltatorul imobiliar Jared Kushner, care a primit o poziţie de consilier de rang înalt în Administraţia Prezidenţială. De asemenea, fiica preşedintelui-ales şi-a folosit apariţiile publice pentru a vorbi despre problemele cu care se confruntă femeile americane şi despre găsirea unui echilibru între muncă şi viaţa personală.

Aceasta a început să lucreze ca model atunci când era doar o adolescentă şi a apărut inclusiv în emisiunea ”The Apprentice”. De asemenea, fiica preşedintelui-ales s-a convertit la iudaism înainte de a se căsători în 2009 cu Jared Kushner.

Ivanka Trump a studiat timp de doi ani la prestigioasa Universitate Georgetown, înainte de a se transfera la Şcoala Wharton de la Universitatea Pennsylvania. A absolvit ”cum laude” în 2004 cu o licenţă în economie de la Universitatea Pennsylvania.

Eric Trump s-a născut în 1984 şi este al treilea copil al cuplului Donald şi Ivana, acesta ocupând în prezent poziţia de vice-preşedinte al Trump Organization. În copilărie, acesta l-a considerat un model de comportament pe fratele său Donald Jr., întrucât preşedintele-ales era adeseori ocupat şi mai puţin implicat în creşterea copiilor după despărţirea de Ivana Trump.

Şi-a petrecut adolescenţa la prestigiosul internat Hill School pentru a sta departe de scandalul mediatci generat de divorţul dintre Donald şi Ivana Trump. Se pare că cei doi fraţi şi-a petrecut vacanţele de vară lucrând adeseori pe şantierele preşedintelui-ales din Manhattan.

Eric a primit o diplomă în finanţe şi management de la Universitatea Georgetown. De asemenea, şi-a asumat un rol activ în timpul campaniei prezidenţiale, apărând adeseori în emisiuni televizate şi fiind criticat pentru subestimarea unor tehnici de tortură, precum şi pentru o excursie de vânătoare în Africa.

Tiffany Trump s-a născut în 1993 şi este singura fiică din mariajul lui Donald Trump cu Marla Maples şi absolventă a Universităţii Pennsylvania. Aceasta a participat mult mai puţin la campania prezideţială a lui Donald Trump, cel mai important moment fiind un discurs de la Convenţia Republicană.

Se pare că ea a crescut în California alături de mama ei, departe de viaţa fraţilor vitregi din New York.

”Nu ştiu cum este să ai figura tipică a unui tată. El nu este un tată care să te ducă la plaja sau la cursuri de înot, însă este o persoană extrem de motivaţională”, a declarat Tiffany.

De asemenea, aceasta are o relaţie extrem de apropiată cu Ivanka Trump, care a încercat întotdeauna să intervină în favoarea surorii sale pe lângă Donald Trump.

Barron Trump s-a născut în martie 2006 şi este singurul copil al lui Donald şi Melania Trump. Acesta nu a jucat un rol în campania prezidenţială a tatălui său, însă a apărut alături de restul familiei la discursul de victorie din Manhattan.

Melania îl descrie pe fiul ei drept încăpăţânat şi extrem de independent. De asemenea, acesta vorbeşte fluent slovenă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.