Statele Unite au ordonat angajaţilor neesenţiali ai consulatului SUA de la Shanghai să părăsească oraşul, pe fondul creşterii numărului de cazuri de covid-19 şi măsurilor stricte luate de autorităţi pentru metropolă, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul de Stat american a “ordonat plecarea din cauza epidemiei de covid-19”, iar diplomaţii au informat China cu privire la preocuparea legată de siguranţa cetăţenilor americani, a precizat ambasada SUA într-un comunicat.

Capitala economică a Chinei se confruntă cu o creştere puternică a numărului de cazuri de coronavirus. Autorităţile i-au izolat aproape pe toţi cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai şi plasează persoanele testate pozitiv în centre de carantină.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

China este una dintre ultimele ţări din lume care aplică o strategie strictă zero covid.

Marţi, Ministerul chinez al Sănătăţii anunţa peste 23.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus la Shanghai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.