Liderii UE au condamnat cu hotărâre războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi au convenit asupra celui de-al şaselea pachet de sancţiuni, se precizează într-un comunicat oficial, după reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, de luni. Pachetul va acoperi ţiţeiul, precum şi produsele petroliere, livrate din Rusia către statele membre, dar va fi introdusă o excepţie temporară pentru ţiţeiul livrat prin conductă. Preşedintele Consiliului European a afirmat că sancţiunile vor avea un impact imediat asupra a 75% din importurile de petrol ruseşti, iar până la sfârşitul anului 90% din petrolul rusesc importat în Europa va fi interzis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Liderii au cerut Consiliului Uniunii Europene să finalizeze şi să adopte fără întârziere noile sancţiuni.
 
În timpul Summitului, liderii au discutat, de asemenea, despre siguranţa civililor, urmărirea penală a crimelor de război, sprijinul UE pentru Ucraina - inclusiv sprijin umanitar, financiar, militar şi politic - şi sprijinul UE pentru ţările vecine, se mai precizează în comunicat. 
 
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel a transmis că luni noaptea, Consiliul European a aprobat un al şaselea pachet de sancţiuni.
 
”Acesta va permite interzicerea importurilor de petrol din Rusia. Sancţiunile vor avea un impact imediat asupra a 75% din importurile de petrol ruseşti. Şi până la sfârşitul anului 90% din petrolul rusesc importat în Europa va fi interzis”, a spus preşedintele Consiliului European, după reuniunea liderilor europeni. 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.