Congresul statului Tennessee, în sudul Statelor Unite, a adoptat un proiect de lege care îi autorizează pe profesori, directori şi alţi membri ai personalului şcolar să poarte o armă de mână, la un an de la un masacru într-o şcoală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 15 state americane autorizează purtarea de arme de către personalul şcolar, la discreţia circumscripţiilor academice, în contextul unei multiplicări a atacurilor armate în mediul şcolar în ultimii ani.

Această lege adoptată marţi de către Camera Reprezentanţilor din Tennessee a fost adoptată de Senatul local în aprilie.

Ea urmează să fie validată de către guvernatorul Bill Lee, care s-a declarat ”deschis” acestei idei.

Legea stabileşte mai multe condiţii - membrii personalului care vor să poarte o armă trebuie să urmeze 40 de ore de ”formare de bază în menţinerea ordinii în şcoli”.

În martie 2023, un atacator a deschis focul într-o şcoală primară, la Nashville, a ucis trei elevi în vârstă de nouă ani şi trei membri ai personalului, după care a fost ucis prin împuşcare de poliţie.

Congresul din Tennessee este dominat de republicani, un partid de dreapta în care se află cei mai fervenţi apărărtori ai purtării armelor de foc.

Aleşi democraţi au fost excluşi în urma unor manifestaţii care cereau restricţii suplimentare ale armamentului după drama de la şcoala din Nashville.

Măcelurile sunt frecvente în şcolile americane, însă instituţiile federale au o marjă de manvră limitată în acest subiect. Fiecare stat îşi poate impune propria reglementare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.