Compania aeriană israeliană El Al anunţă vineri că îşi suspendă zborurile către Africa de Sud - începând de la sfârşitul lui martie -, invocând o scădere a cererii, din cauza Războiului din Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma situaţiei actuale a securităţii, constatăm o scădere semnificativă a cererii călătorilor israelieni către diverse destinaţii, şi anume Johannesburg”, anunţă într-un comunicat ea.

El Al face acest anunţ în ziua în care Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga (Olanda), cea mai înaltă jurisdicţie a ONU, urmează să stabilească măsuri de urgenţă cerute de Africa de Sud, care acuză Israelul de un genocid al palestinienilor.

Curtea nu tranşează în problema dacă Israelul comite efectiv sau nu un genocid.

În acest stadiu, ea se pronunţă cu privire la ordonanţe de urgenţă, înainte de a examina cazul pe fond, un proces care poate dura ani de zile.

Ordonanţele CIJ au caracter constrângător juridic şi nu pot fi atacate în apel, însă Curtea nu are niciun mijloc prin care să le pună în aplicare.

Israelul a sugerat deja că nu se simte obligat să dea curs hotărârii Curţii Internaţionale de Justiţie.

El Al numenţionează acest dosar în comunicatul său.

”Suspendarea liniei către Johannesburg va permite extinderea activităţii către destinaţii existente, în paralel cu o examinare a opţiunii unor noi destinaţii”, anunţă ea.

Africa de Sud susţine de mult timp cauza palestiniană. Partidul Congresul Naţional African (ANC) leagă adesea cauza palestiniană de cauza sa a luptei împotriva apartheidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.