Chineza Zhang Yujing, arestată la 30 martie pe o proprietate a preşedintelui american Donald Trump la Mar-a-Lago, în Florida, având asupra programe de tip malware, părea ”să pregătească ceva nefast”, potrivit unui judecător american, care a refuzat să o elibereze pe cauţiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea urmează ”să rămână deţinută din cauza unui mare risc de a pleca cu avionul şi neprezentării” în instanţă, se arată în documente judiciare.

Zhang Yujing a pătruns în complexul de la Mar-a-Lago, unde preşedintele Trump îşi petrecea weekendul, în posesia a patru telefoane mobile, unui computer, unui hard disk şi unui dispozitiv USB care conţinea ”un program de tip malware”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Profitând de prezenţa unei persoane cu acelaşi nume pe lista perosanelor acreditate la piscină, dar şi de bariera lingvistică, ea a putut să treacă de acest dispozitiv şi a fost condusă apoi cu maşina de golf până la recepţia complexului.

Ea nu s-a apropiat de preşedinte, care juca golf în altă parte a clubului.

Zhang nu este acuzată de spionaj, ci de depoziţie falsă dată poliţiei federale (FBI), după ce a spus mai întâi că voia să folosească piscina, iar apoi că intenţiona să asiste la o reuniune amicală americano-chineză, care nu exista în realitate.

Ea a spus la recepţie această din urmă versiune, iar recepţia a dat alerta.

Ea este inculpată, de asemenea, din cauză că a pătruns cu bună ştiinţă pe o proprietate pe care este interzisă intrarea - aşa cum devine Mar-a-Lago atunci când Donald Trump se află la clubul său.

Zhang Yujing a pledat nevonovată.

În cazul în care este gpsită vinovată, ea riscă până la cinci ani de închisoare şi o amendă în valoare de 250.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.