Cel puţin 40 de persoane au murit după ce o platformă aflată în construcţie la turnul de răcire al unei centrale din estul Chinei s-a prăbuşit, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc în localitatea Fengcheng, din provincia Jiangxi, joi, în jurul orei locale 7.00 (01.00 ora României). Echipe de salvare au ajuns rapid la faţa locului, pentru a căuta supravieţuitori.

Accidentele soldate cu multe victime sunt relativ comune pe platformele industriale din China, iar populaţia este tot mai furioasă de standardele scăzute privind securitatea muncii. Ultimele trei decenii de creştere economică fulminantă au fost umbrite de numeroase incidente, de la dezastre miniere la incendii în fabrici.

Autorităţile chineze au promis să îmbunătăţească situaţia, iar preşedintele Xi Jinping a dat asigurări că Guvernul şi-a învăţat lecţia după exploziile din oraşul port Tianjin, de anul trecut, soldate cu peste 170 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.